"Este greu sa iti depasesti dependenta. Asa cum va amintiti poate, la un moment dat din viata mea, beam prea mult", a spus Bush in cursul unei vizite la o asociatie din Baltimore, Maryland, care ajuta fostii detinuti sa se reintegreze in societate.

"Inteleg programele de inspiratie religioasa. Inteleg ca, uneori, poti fi inspirat de o putere superioara pentru a-ti rezolva o problema de dependenta", a spus presedintele american.

In varsta de 61 de ani, Bush nu ascunde faptul ca in tinerete avea obiceiul sa bea. Exact inainte de alegerile prezidentiale din 2000, opinia publica a aflat ca a fost arestat in 1976 pentru ca a condus sub influenta alcoolului.

Bush spune ca a incetat sa consume alcool dupa ce in 1986, de ziua lui, a baut mai mult ca de obicei. De atunci nu s-a mai atins de alcool si spune ca religia l-a ajutat.

Intr-un interviu acordat ABC in decembrie, el a explicat ca a renuntat la alcool brusc, atunci cand si-a dat seama ca acest obicei al sau are consecinte asupra familiei sale.

"Nu eram un betiv", a subliniat el. "Dar mi-a fost greu sa renunt. Ma indoiesc ca as fi aici (la Casa Alba), daca n-as fi renuntat la whisky, bere, vin si celelalte", a marturisit Bush. atunci.