Un criminal evadat din inchisoare si nevasta unui gardian, pe care o luase ostatica, au fost descoperiti dupa 11 ani, traind impreuna la o ferma de gaini din Texas. La venirea politiei si a sotului ei, femeia a declarat ca in tot acest timp a fost tinuta cu forta si ca s-a temut continuu ca, daca va fugi, familia ei va avea de suferit. Randolph Dial si Bobbi Parker au fost gasiti dupa ce un vecin i-a vazut la o emisiune de genul "Urmarire generala". La sosirea politiei, Dial dadea de mincare la gaini si a fost imediat arestat, iar femeia a fost gasita, citeva ore mai tirziu, la o ferma din apropiere.

Cei doi isi schimbasera numele si traiau in Texas de circa cinci ani. In momentul in care fusese luata ostatica, Bobbi avea doua fetite in virsta de 8 si respectiv 10 ani. "Sindromul Stockholm". Agentii FBI au declarat ca nu au mai auzit de nimeni care sa fie retinut impotriva vointei sale o perioada de timp atit de lunga. De asemenea, localnicii au povestit ca au vazut-o de multe ori pe femeie, singura, la cumparaturi, dar niciodata nu le-a trecut prin cap ca ar fi fost retinuta acolo impotriva vointei ei.

Dial a explicat politiei ca nu a existat niciodata vreo relatie romantica intre el si femeie si ca au trait tot timpul in camere separate. "Traia cu impresia ca, daca ar fugi, eu i-as face rau familiei ei. Nu am avut nici o intentie in acest sens, dar ea nu stia asta", a povestit barbatul. Desi explicatia femeii este destul de subreda, unii experti au apreciat ca ar putea fi vorba de un caz in care se manifesta "sindromul Stockholm", in care victimele incep sa manifeste compasiune pentru rapitori, dupa un timp intemeindu-se o adevarata alianta. Randolph Dial , sculptor si pictor, fusese condamnat in 1981 pentru uciderea unui instructor de karate. In momentul evadarii era detinut la o inchisoare de minima securitate din Oklahoma, unde avea permisiunea de a iesi frecvent, si se afla in casa gardianului pentru a-i repara ceva.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.