In SUA, varianta Clinton si Obama pentru presedinte si vicepresedinte este privita cu interes. La Moscova, Putin si Medvedev evolueaza in duet.
Secretul victoriei in alegerile prezidentiale pare sa fie, in cazul marilor puteri, alegerea unui tandem presedinte-vicepresedinte sau presedinte-premier care sa atraga mai multe optiuni din partea electoratului. Daca in Rusia se poate vorbi deja despre un tandem Dimitri Medvedev-Vladimir Putin, in Statele Unite, analistii politici iau in calcul un tandem Hillary Clinton-Barack Obama, democratii care duc o batalie pe muchie de cutit pentru titulatura de candidat unic al Partidului Democrat la prezidentiale. Ambii sunt cotati ca politicieni de valoare, iar observatorii sunt de parere ca un astfel de parteneriat i-ar invinge fara probleme pe republicani.

Tandemul Clinton-Obama ar deveni posibil insa abia dupa ce Partidul Democrat isi va nominaliza candidatul pentru prezidentiale, releva publicatia „Der Spiegel”. Atunci, acesta isi va alege colegul de cursa, politicianul care va deveni vicepresedinte in cazul victoriei in alegeri.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.