Dmitri Medvedev, succesorul lui Vladimir Putin, vrea ca tara sa sa-si impuna punctul de vedere pe plan international .

Succesorul desemnat al presedintelui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, a aparat politica externa a Rusiei, amintindu-le occidentalilor ca tara sa nu mai este „un elev cuminte" si ca vrea sa isi impuna punctul de vedere. Medvedev considera ca este necesar ca Moscova sa-si sporeasca numarul aliatilor pe plan international.

„O serie de parteneri ai nostri au avut impresia, la sfarsitul anilor '90, ca Rusia nu ar trebui sa aiba un scenariu propriu de dezvoltare. I se atribuise doar rolul de a constata. in ultimii ani insa Rusia a inceput sa se dezvolte activ pe toate planurile si sa se implice in formularea agendei dezvoltarii globale.

Daca evoluam in acelasi ritm si mai departe, atunci, in urmatorul deceniu, Rusia are toate sansele sa devina una dintre cele cinci mari puteri economice", a declarat Medvedev la Forumul civic ce s-a desfasurat marti la Moscova. Cu aceasta ocazie, el a trasat de fapt liniile principale ale programului sau electoral.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.