Pe 16 ianuarie, ex-premierul rus, Mihail Kasianov, a anuntat ca a strans cele doua milioane de semnaturi necesare pentru candidatura la prezidentialele din martie.

Ieri, procuratura a deschis o ancheta penala impotriva lui, sub acuzatia ca cel putin 15.000 dintre acestea sunt false.

Kasianov a fost prim-ministru intre anii 2000 si 2004 in primul mandat al presedintelui Vladimir Putin, dar a fost dat afara fara prea multa vorba, in februarie 2004, dupa ce s-a pronuntat impotriva arestarii lui Mihail Hodorkovski, fostul patron al Yukos.

Fost membru al Familiei, grupul din jurul fostului presedinte Boris Eltin, Kasianov a reformat sistemul fiscal, sistemul de pensii si sistemul vamal, a reorganizat infrastructura energetica a Rusiei si a asezat economia pe o traiectorie ascendenta. Nimic nu a contat pentru asa-numitii siloviki, fosti si actuali ofiteri ai serviciilor secrete, adusi de Putin sa inlocuiasca Familia la centrul puterii moscovite.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.