Al-Qaida si aliatii sefului de trib pakistanez Baitullah Mehsud se afla la originea asasinarii lui Benazir Bhutto si a altor acte de violenta inregistrate recent in Pakistan, a declarat directorul CIA, Michael Hyden, citat astazi de Washington Post, informeaza NewsIn.

"Este fapta unei retele apropiate de Baitullah Mehsud. Nu avem niciun motiv sa ne indoim de acest lucru", a spus Hyden, in replica la declaratiile guvernului pakistanez dupa asasinarea lui Benazir Bhutto, la 27 decembrie.

Directorul CIA a spus ca acest asasinat se inscrie intr-o "campanie de atacuri care ii vizeaza pe liderii politici pakistanzi". Hayden si-a exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca o noua alianta se construieste in Pakistan intre extremistii locali si cei internationali, ceea ce constituie un risc major pentru guvernul pakistanez.

"Ceea ce se organizeaza acolo a fost probabil mereu in stare lantenta, dar a dobandit un caracter activ, existand o legatura intre al-Qaida si diverse grupari extremiste si separatiste", a precizat Hayden.

"Este evident ca intentia lor este de a continua sa atace statul pakistanez", a adaugat responsabilul american.

Fostul premier a fost ucis in timpul unu miting electoral in apropiere de Islamabad, intr-un atentat sinucigas care s-a soldat cu moartea altor 22 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.