Presedinte Pakistanez, Pervez Musharraf a ordonat trupelor guvernamentale sa deschida focul asupra oricarei persoane care va incerca sa submineze scrutinul legislativ.

Potrivit Ziua, anuntul liderului de la Islamabad intervine intr-un moment in care Pakistanul a fost zguduit, luni, de un val de violente ce a evidentiat provocarile cu care se va confrunta populatia in timpul acestui scrutin.

Pervez Musharraf a reiterat ca alegerile legislative si provinciale programate la 18 februarie vor fi mentinute la aceasta data, dupa ce au fost amanate sase saptamani din cauza asasinarii, la 27 decembrie, a liderei opozitiei Benazir Bhutto.

Musharaf si-a exprimat totusi speranta ca alegerile se vor desfasura in mod pasnic. „Le-am spus jandarmilor si soldatilor sa deschida focul asupra oricui va incerca sa faca ceva pentru a perturba alegerile”, a explicat fostul comandant al armatei, relateaza Gandul.

Pe de alta parte, Nawaz Sharif, liderul Ligii Musulmane Pakistaneze - Nawaz, a lansat un atac virulent la adresa sefului statului, declarand ca Musharraf urmeaza orbeste ordinele Washingtonului si ordona desfasurarea unor misiuni antiterorism care au lasat tara „inecata in sange”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.