Pe langa survolul de ieri, Messenger se va mai apropia de doua ori de Mercur, in octombrie 2008 si in septembrie 2009, inainte de a-si continua periplul pentru a se pregati in vederea celei de a patra si ultima intalnire cu planeta, in martie 2011, de data aceasta pentru a se plasa pe orbita.
Oamenii de stiinta spera ca cele circa 1.300 de imagini si alte date pe care instrumentele lui Messenger le-a colectat ieri, vor permite dezlegarea unora dintre misterele planetei celei mai apropiate de Soare.
Sonda a fost lansata in 3 august 2004 cu o racheta Delta II de la Centrul Spatial Kennedy din Florida (sud-est). La capatul calatoriei sale de sase ani si jumatate, Messenger va fi parcurs 7,8 miliarde de kilometri.
"Aceasta este o explorare stiintifica al carei suspans creste pe zi ce trece", a subliniat intr-un comunicat Alan Stern, administrator adjunct al NASA.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Cei mai mari producători de înghețată din România: cine sunt și ce vânzări au...
Sursa: retail.ro
-
Drumul meu nu este așa cum mi-am imaginat, poate este mai bun decât atât!
Sursa: garbo.ro
-
Ce explică stabilitatea perpetuă a Leului, față de Euro?
Sursa: futurebanking.ro
-
Urări de Constantin și Elena: Mesaje de la mulți ani
Sursa: kudika.ro
-
UE propune un împrumut comun al țărilor europene pentru a finanța...
Sursa: wall-street.ro
-
Raportarea ESG și oportunitățile de finanțare pentru companiile sustenabile
Sursa: green.start-up.ro