Summit-ul de la Commonwealth care a avut loc anul trecut in luna noiembrie putea fi fatal pentru Regina Elisabeta a II-a a Mari Britanii.

Reteaua terorista Al-Qaeda a pus la cale un atentat impotriva reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, scria Daily Express, citata de Adevarul.

Teroristii intentionau sa detoneze mai multe bombe in apropierea locului de desfasurare a reuniunii, prin intermediul carelor de transmisie ale televiziunilor.

Potrivit Ziua, doua care de transmisie ale Uganda Broadcasting Corporation (UBC) au fost retinute ca urmare avertismentelor venite din partea unor agenti ai serviciilor de securitate. Prin urmare, UBC nu a mai avut posibilitatea de a transmite live imagini de la evenimentele importante ale summitului, inclusiv discursul istoric rostit de suverana britanica in Parlamentul Ugandei pe 22 noiembrie 2007.

''Am primit informatii ca un grup terorist avand legaturi cu Al-Qaida, Fortele Aliate Democrate (ADF), planuieste o serie de actiuni teroriste la summit-ul Commonwealth-ului. Serviciile de securitate din Uganda au contracarat aceste amenintari'', a declarat ministrul ugandez de interne, Ruhakaba Rugunda.

Potrivit declaratiilor unui purtator de cuvant al armatei ugandeze, Paddy Ankunda, „planurile de a provoca un dezastru au esuat, din fericire”. „Au existat intentii de a perturba summitul, vizand delegatiile si familia regala, dar serviciile de securitate au colaborat pentru a exista siguranta ca nu se va intampla nimic”, a precizat Ankunda, citat de Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.