Comisia israeliana pentru afaceri interne si protectia mediului inconjurator, la solicitarea Ministerului de Interne si cu sprijinul Ministerului de Externe, a anulat miercuri necesitatea vizei de intrare in Israel pentru turistii din Romania, decizia fiind adoptata datorita faptului ca Romania face parte din Uniunea Europeana, ai carei cetateni nu au nevoie de viza pentru a vizita Israelul, informeaza din Ierusalim agentia Anima News, citata de Rompres.
Cresterea masiva a turistilor romani in Israel

"Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana anuleaza automat necesitatea vizei de intrare in Israel. Viza turistica va fi acordata pentru 90 de zile", a declarat Orli Smuel, de la Ministerul de israelian de Interne.
La randul sau, Rafael Ben Hur, de la Ministerul israelian al Turismului, a spus, potrivit Anima News, ca, anul trecut, s-a inregistrat o crestere dramatica a numarului de turisti din Europa de Est si, in mod special, a numarului de turisti romani. "In anul 2005 au sosit 10.000 de turisti romani si, in primele 10 luni ale anului 2007, numarul acestora s-a dublat, ajungand la 19.000" a precizat Rafael Ben Hur.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.