Presedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat astazi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Paris, ca Italia si Spania au propus Frantei expulzari colective ale imigrantilor ilegali din cele trei tari, afirmatie negata de Roma, informeaza NewsIn.

Intrebat despre obiectivul de a expulza 25.000 de imigranti ilegali in anul 2007, tinta neatinsa de Franta, Sarkozy a aparat proiectul, explicand ca nu face decat sa aplice deciziile justitiei.

Sarkozy, sustinator al unei politici stricte de imigratie, a salutat progresul ideilor sale in Europa, afirmand ca liderul guvernului spaniol Jose Luis Zapatero a declarat "in urma cu o luna ca nu vor mai exista regularizari masive" ale imigrantilor ilegali din tara sa, iar seful guvernului italian Romano Prodi a facut o afirmatie similara "in urma cu 15 zile".

Zapatero si Prodi au cerut "ca Franta, Italia si Spania sa recurga la expulzari colective", a adaugat presedintele francez..

In replica la declaratiile lui Sarkozy, ministrul italian de interne Giuliano Amato a afirmat ca tara sa nu practica expulzari colective ale imigrantilor ilegali. "Nu faceti confuzie: zborurile colective sunt organizate de Uniunea Europeana pentru a duce in tara lor imigrantii ilegali expulzati din diverse tari", a declarat ministrul italian intr-un comunicat.

"Dar Italia nu apeleaza la expulzari colective; la noi, expulzarile sunt reglementate de legea Bossi-Fini, care prevedere masuri specifice de expulzare, fiecare motivata, vizand indivizi in parte, si validata de autoritatea judiciara", a conchis ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.