Cresterea influentei extremismului islamist in Marea Britanie a dus la "zone interzise" pentru cei care nu sunt musulmani, scrie in Sunday Times, un episcop anglican. Episcopul atrage atentia ca pozitia crestinismului este in pericol in tara sa, dar si in alte zone ale lumii, informeaza NewsIn.

Michael Nazir-Ali, episcop in Rochester, sudul Angliei, scrie in cotidian ca modelul multicultural britanic atat de mult laudat a creat comunitati separate, profund divizate unele de altele.

"Unul dintre rezultatele resurgentei mondiale a ideologiei extremiste islamiste a fost sa separe si mai mult tinerii de natiunea in care au crescut si sa transforme comunitatile deja separate in zone interzise, in care aderarea la aceasta ideologie a devenit marca recunoasterii", a declarat Nazir-Ali.

Persoanele "unei religii sau rase diferite pot avea dificultati de a trai sau a munci impreuna, din cauza ostilitatii cu care se confrunta", a declarat Nazir-Ali, nascut in Pakistan si al carui tata musulman s-a convertit la catolicism.

Episcopul critica, pe de alta parte, si tentativele de compromis britanice in privinta practicilor altor religii, cum ar fi chemarea la rugaciune a musulmanilor si adoptarea sharia (legea islamica) in codul civil al tarii sau in sistemul bancar.

Nazir-Ali se teme ca, nefiind suficient aparat crestinismul ca religie britanica, un "amestec" de credinte multiple este pe cale de a se forma fara "sustinere morala si spirituala".

"Pozitia Bisericii Angliei este pe cale de a se eroda. Teama mea este ca nu va mai ramane nimic din religia crestina, decat o amintire vaga", a subliniat Nazir-Ali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.