Un grup format din 11 pescari rusi a fost salvat dupa ce au supravietuit trei luni in estul extrem al Rusiei, dupa un naufragiu.

Potrivit Cotidianul, marinarii plecasera cu doua vase de pescuit sa prinda peste in Oceanul Pacific, in largul Peninsulei Kamceatka, aflata la 6.700 de kilometri de Moscova. Pe 10 octombrie, ambarcatiunile au naufragiat intr-un golf aflat la 100 km de capitala regionala, Petropavlovsk-Kamceatski.

La inceput ei s-au adapostit in epavele barcilor, apoi in baza dezafectata, informeaza Romania Libera. Saptamani la rand, au tot asteptat fara nici o legatura radio, hranindu-se cu proviziile din barci, faina gasita in baza militara si peste si arzand toata mobila pentru a se incalzi. La inceputul lunii ianuarie, hrana si lemnele fiind pe terminate, s-au impartit in doua grupuri.

„Nu exista nimic altceva de mincat sau de baut, in afara de faina si de apa“, a povestit unul dintre supravietuitori intr-un interviu televizat., relateaza Cotidianul.

Dupa patru zile de mers, s-au intilnit cu o patrula militara, iar soldatii au chemat elicoptere ale ministerului pentru situatii de urgenta. Acestea i-au dus pe cei unsprezece marinari la sediul local al ministerului. Toti supravietuitorii se simteau bine si nu au avut nevoie de ingrijiri medicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.