Autoritatile bulgare au decretat stare de urgenta in nord-estul tarii, unde 22 de localitati au ramas fara curent electric din cauza caderilor abundente de zapada, insotite de rafale violente de vant, care au perturbat transporturile in tara, informeaza NewsIn.

Ninsorile puternice au dus la anularea a numeroase zboruri, 199 de localitati au ramas fara curent electric, iar 23 fara apa miercuri dupa-amiaza, anunta Protectia civila.

Aeroporturile de la Varna si Plovdiv au fost inchise. Aproximativ 20 de zboruri de pe aeroportul Sofia au fost anulate, iar altele au avut intarzieri importante.

La Sofia, transporturile au fost perturbate semnificativ, iar primarul Boiko Borisov a amenintat ca va da in judecata societatile insarcinate cu deszapezirea daca situatia nu va fi remediata.

Traficul rutier pe sosele din Muntii Balcani si pe cele doua autostrazi principale a fost blocat din cauza zapezii.
Potrivit serviciilor metorologice, ninsorile abundente vor continua pana la sfarsitul saptamanii, iar salvamontistii au lansat avertismente de avalanse in statiunile de ski.

Conform Realitatea TV, mai multe sute de turisti romani care se intorceau din vacanta, au ramas blocati in Bulgaria. Cinci autocare cu turisti au ramas blocate de trei ore din cauza vremii nefavorabile. Oamenii spun ca autoritatile bulgare au refuzat sa-i ajute. Pericolul este mare, deoarece din cauza viscolului, stratul se zapada poate depasi 2 metri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.