Locuitorii din Hexagon nu mai au voie sa-si aprinda tigarile in locurile publice

Dupa o „perioada de gratie" de 24 de ore oferita de autoritati pentru revelion, francezii au spus ieri adio fumatului in spatiile publice inchise. Masuri similare au fost luate la inceputul anului si in Portugalia, dar si in opt landuri din Germania.

Desi sunt fumatori, francezii nu au criticat decizia. "Nu cred ca e atat de rau. E minunat pentru ca atunci cand iesi afara nu o sa mai mirosi a fum de tigara. E perfect!", le-a povestit ziaristilor o tanara din Paris. Fericirea nu s-a citit, insa, pe chipul tuturor.

"E groaznic. Legea nu ma va convinge sa renunt la fumat", a afirmat cu tarie Etienne, un client obisnuit al unui bar din capitala Frantei.

Dornice sa se asigure ca nimeni nu incalca legea antifumat, autoritatile franceze au organizat ieri controale neanuntate in baruri, discoteci, restaurante si hoteluri. si au constatat cu surprindere ca fumatorii s-au dovedit mai mult decat ascultatori. Cu gandul la amenzile usturatoare de 68 de euro, clientii localurilor au preferat sa iasa direct in strada pentru un fum de tigara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.