Kathleen Casey-Kirschling, oficial considerata in SUA primul copil al „baby-boom” (explozia demografica postbelica), se va pensiona incepand cu luna ianuarie 2008, marcand inceputul unei miscari cu vaste repercusiuni economice, dar si politice si sociale.

Nascuta pe 1 ianuarie 1946, aceasta „tanara bunica” din New Jersey va fi urmata de un val de 80 de milioane de americani nascuti in perioada 1946-1964, o generatie care a provocat o revolutie sociala in anii '60 si care a schimbat preponderent in bine numeroase fatete ale societatii.

Potrivit mai multor estimari, costul acestei miscari demografice in materie de securitate sociala si de asigurari ar urma sa atinga o suma cuprinsa intre 40.000 si 76.000 de miliarde de dolari in cursul urmatorilor 75 de ani. „America se afla in fata unui tavalug demografic”, estimeaza Brent Green, consultant de marketing si autor al unui blog intitulat „Boomers”. „O treime din populatie va avea peste 50 de ani pana in 2010”, subliniaza el.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.