S-a anuntat ca domnul Blair a renuntat vineri la religia anglicana si a fost primit in sanul Bisericii Romano-Catolice in urma unei ceremonii religioase efectuata de liderul acestei biserici in Marea Britanie, Cardinalul Cormac Murphy O'Connor.

Cardinaul a precizat ca Tony Blair participa de multă vreme la mesa catolică, impreună cu soția și copiii săi care sunt catolici cu toții.

In ultimele luni - a mai precizat Cardinalul O'Connor - domnul Blair a participat la un program de pregătire in vederea convertirii.

Tony Blair a făcut cunoscut că in perioada celor 10 ani in care a fost premierul Marii Britanii credința sa religioasă a jucat un rol important in luarea unor decizii politice.

Intr-un documentar BBC recent, domnul Blair se plangea că in Marea Britanie cei care discută in mod deschis despre religie nu sunt luați in serios.

"In sistemul politic american - sau in altele - poți vorbi despre credința ta religioasă și oamenii consideră că este ceva firesc. Dar in sistemul nostru politic, dacă te referi la religie oamenii cred că ai luat-o razna", declara Tony Blair la BBC.