Vladimir Putin ar putea cumula functiile de premier si presedinte al consiliului de administratie al companiei Gazprom, dupa plecarea sa de la Kremlin, anunta in editia de ieri cotidianul economic „Vedomosti”, citat de AFP.
Daca seful de la Gazprom, prim-vicepremierul Dmitri Medvedev, va castiga alegerile prezidentiale din martie 2008, sunt mari sanse ca locul acestuia in conducerea gigantului energetic sa fie luat de actualul presedinte. Cel putin asa sustine o sursa din anturajul lui Medvedev, o alta apropiata Kremlinului si inca doua care au legaturi cu Gazprom.

Actionarii Gazprom trebuie sa propuna candidati pentru postul detinut de Dmitri Medvedev pana pe 31 ianuarie 2008, a declarat un responsabil din cadrul Ministerului Dezvoltarii Economice si Comertului de la Moscova, sub protectia anonimatului. O lista cu persoanele care ar putea intra in consiliul de administratie a fost deja depusa la guvern, a mai spus acesta. Potrivit unei surse apropiate Kremlinului, „un candidat tehnic” va fi initial desemnat in fruntea Gazprom, urmand ca nominalizarea lui Vladimir Putin sa se faca mai tarziu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.