Dupa sapte ani de pierderi, cotidianul francez 'Le Monde' a primit o noua lovitura ieri dupa ce comitetul director si-a dat demisia in bloc.

Potrivit Romania libera, societatea redactorilor de la "Le Monde", principalul actionar al companiei, a refuzat ieri, intr-o sedinta a consiliului de supraveghere, sa voteze raportul de buget prezentat de conducerea colectiva, raport care cifra pierderile pentru anul acesta la peste 10 milioane de euro.

Ca urmare, presedintele consiliului director, Pierre Jeantet, vicepresedintele Bruno Patino si directorul "Le Monde", Eric Fottorino, si-au inaintat demisiile, la aproximativ o jumatate de an dupa demiterea precedentului director, Jean-Marie Colombani, dupa 13 ani in functie.

Demisia lor va deveni efectiva incepand din 4 ianuarie de la miezul noptii.

Intr-un comunicat, cei trei si-au motivat demisia prin „incapacitatea de a-si exercita responsabilitatile in fata luarilor de pozitie publice ale SRM”, astfel ca se vad nevoiti sa renunte la conducere, dupa nici sase luni de mandat, relateaza Gandul.

Misiunea lor se anunta de la bun inceput una imposibila, caci grupul Le Monde se va afla, la sfarsitul lui 2007, in al saptelea an consecutiv de pierderi, care totalizeaza 150 milioane euro, potrivit unei estimari a marelui rival Le Figaro, aflat la dreapta esichierului ideologic.

Cei 1.600 de angajati ai grupului (intre care 350 redactori ai editiei tiparite a prestigiosului cotidian) se asteapta la concedieri iminente. Desi ele vor fi facute elegant, prin „plecari voluntare”, tot concedieri se cheama. Chiar daca nu se ofera numele celor care trebuie sa plece, conducerea stabileste un numar precis de posturi care trebuie taiate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.