Tiraspolul este hotarat sa obtina independenta de Republica Moldova, in cazul in care problema Kosovo va fi solutionata in favoarea separatistilor albanezi, a declarat Evghenii Sevciuk, presedintele Sovietului Suprem, organismul legislativ al autoproclamatei republicii transnistrene.

"Vedem ca sub egida ONU, in acest moment este adoptata decizia care transforma Kosovo dintr-un subiect cu statut nedeterminat in subiect al dreptului international. Si ne-am dori ca, in cazul in care o asemenea decizie va fi adoptata, si statul nostru transnistrean sa fie recunoscut", a declarat ieri, Sevciuk.

"Transnistria la vremea sa s-a adresat ONU cu solicitarea de a examina posibilitatea determinarii statutului republicii in legatura cu destramarea Uniunii Sovietice", a mai spus oficialul transnistrean, dupa cum informeaza NewsIn.

Seviuk a precizat ca ONU a respins solicitarea Transnistriei, pe motiv ca de acest subiect ar trebui sa se ocupe statele-garante in reglementarea transnistreana - adica Rusia si Ucraina, sub egida OSCE, in limitele acordurilor semnate in procesul de reglementare.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.