Jamie Leigh Jones afirma ca a fost violata in Zona verde din Bagdad, unde lucra pentru KBR Inc., filiala a companiei americane Halliburton, care are contracte cu armata americana.

Femeia a explicat ca la patru zile dupa ce sosise la Bagdad, colegi despre care ea spune ca erau pompieri ai Halliburton-KBR, au invitat-o sa bea ceva impreuna. "Am baut doua inghitituri si apoi nu-mi mai amintesc nimic", a spus ea. Tanara s-a trezit a doua zi cu dureri si sange pe picioare. Dupa ce a fost examinata de un medic al armatei, ea a fost retinuta intr-o baraca pazita de doi gardieni inarmati.

Jones nu a fost repatriata decat dupa ce si-a alertat tatal din Texas, care l-a randul sau a facut apel la reprezentantul statului in Congres, republicanul Ted Poe care a reusit sa o aduca acasa pe fata, cu ajutorul Departamentului de Stat.

Jamie Leigh Jones afirma ca stie cel putin alte 11 femei care au fost violate de angajati ai unor companii private americane care isi desfasoara activitatea in Irak.

KBR Inc. este divizia de contractori de servicii militare și de inginerie si cel mai important contractor al Pentagonului in Irak. KBR Inc. detine un contract de furnizare de alimente, cazare, servicii de curatatorie si furnizare de carburant trupelor americane stationate in Irak.