Gruparea extremista columbiana FARC (Fortele Armate Revolutionare din Columbia) a anuntat miercuri ca va elibera trei dintre ostaticii celebri pe care ii tine in captivitate de citiva ani. Anuntul a fost facut prin intermediul unui comunicat trimis unei publicatii centrale din tara.

Printre prizonierii pusi in libertate nu se va afla insa si Ingrid Betancourt - fosta candidata la presedintie, rapita de rebeli in 2002. Teroristii o vor elibera totusi pe asistenta ei - Carla Rojas -, care a fost capturata in aceeasi zi cu Betancourt. De asemenea, va fi pus in libertate fiul Carlei Rojas, Emmanuel - copil nascut in captivitate, ca rezultat al unei relatii dintre ostatica si un rapitor. Cea de-a treia persoana aflata pe lista eliberatilor este fosta membra a parlamentului Consuelo Gonzalez de Perdomo.

In schimbul acestor vieti, FARC a negociat cu guvernul din Bogota eliberarea unor membri ai gherilei aflati in inchisoare. Franta si alte citeva tari europene s-au oferit sa-i gazduiasca pe luptatori, odata iesiti de dupa gratii.