Gherilele columbiene de stinga au anuntat ca ii vor preda presedintelui din Venezuela, Hugo Chvez, trei persoane rapite in urma cu aproape cinci ani.

Gruparea extremista columbiana FARC (Fortele Armate Revolutionare din Columbia) a anuntat miercuri ca va elibera trei dintre ostaticii celebri pe care ii tine in captivitate de citiva ani. Anuntul a fost facut prin intermediul unui comunicat trimis unei publicatii centrale din tara.

Printre prizonierii pusi in libertate nu se va afla insa si Ingrid Betancourt - fosta candidata la presedintie, rapita de rebeli in 2002. Teroristii o vor elibera totusi pe asistenta ei - Carla Rojas -, care a fost capturata in aceeasi zi cu Betancourt. De asemenea, va fi pus in libertate fiul Carlei Rojas, Emmanuel - copil nascut in captivitate, ca rezultat al unei relatii dintre ostatica si un rapitor. Cea de-a treia persoana aflata pe lista eliberatilor este fosta membra a parlamentului Consuelo Gonzalez de Perdomo.

In schimbul acestor vieti, FARC a negociat cu guvernul din Bogota eliberarea unor membri ai gherilei aflati in inchisoare. Franta si alte citeva tari europene s-au oferit sa-i gazduiasca pe luptatori, odata iesiti de dupa gratii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.