Nou-intratii sunt nostalgici si, totodata, optimisti in privinta viitorului.
Vecinii bulgari sunt cei mai nefericiti cetateni ai Uniunii Europene, urmati de romani, potrivit unui studiu realizat de Comisia Europeana si Fundatia Euroscience. La nivelul intregului continent suntem depasiti insa de rusi. La polul opus, cei mai fericiti sunt danezii si elvetienii.

Bulgarii sunt nemultu­miti de viata pe care o duc si se tem ca nu vor putea face fata problemelor cu care se vor confrunta la batranete. Fiind si cei mai saraci europeni, bulgarilor le plac banii, in jur de 36% din cei chestionati declarand ca este important sa fii bogat. In schimb, a avea mai multi bani este dorinta a doar 10% din francezi si 19% din elvetieni. 85% din cetatenii Bulgariei spun ca au prieteni apropiati, cu toate acestea se simt destul de marginalizati. Nefericirea nu-i impiedica insa pe vecinii de la sud de Dunare sa fie optimisti. Potrivit studiului, 60% din ei vad viitorul in roz, iar 72% au o parere foarte buna despre propria persoana.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.