„E de datoria mea sa nu ma agat de functia suprema in stat si sa nu impiedic promovarea tinerei generatii la conducerea tarii“, se arata intr-o scrisoare semnata de liderul de la Havana, ce a fost citita pe postul national de televiziune, informeaza Cotidianul.

Potrivit Jurnalul National, comentariile lui despre putere si despre noua generatie de lideri politici cubanezi nu sunt o noutate, ele fiind asemanatoare cu altele din trecut, inclusiv cu cele exprimate inainte de a se imbolnavi de cancer intestinal, dupa cum se vorbeste neoficial la Havana, acum 16 luni. "Il Lider Maximo" si-a facut un obicei din a scrie de cateva ori pe saptamana asemenea eseuri, care sunt publicate in presa oficiala.

Desi este bolnav de 16 luni, Castro ramane in continuare lider al partidului comunist cubanez, presedinte al Consiliului de stat (sef al statului) si al Consiliului de ministri, informeaza EVZ.

In tot acest timp, tara a fost condusa efectiv de fratele sau, Raul, caruia Fidel i-a transferat puterea doar cu titlu provizoriu.