Iulia Timosenko, a carei numire la conducerea guvernului a fost aprobata astazi de Parlamentul ucrainean, a promis ca va apara idealurile revolutiei din 2004 de apropiere si in cele din urma de aderare la Uniunea Europeana si la NATO, informeaza NewsIn.

Noul premier a declarat ca prioritatile sale vor fi sa diminueze coruptia inca raspandita in Ucraina, la 16 ani de la obtinerea independentei fata de Uniunea Sovietica, si sa continue reformele economice, judiciare si politice, inclusiv un program "curat" de privatizare.

Votul de astazi in favoarea Iuliei Timosenko, supranumita 'Printesa portocalie' a fost insa amanat de mai multe ori din cauza conflictelor cu opozitia prorusa condusa de premierul in exercitiu Viktor Ianukovici, care bloca lucrarile Radei.

Timosenko si Iuscenko au fost aliati in timpul Revolutiei Portocalii, miscare pasnica ce l-a adus la putere pe cel de-al doilea, dar relatiile lor au fost agitate.

Cunoscuta pentru personalitatea sa energica si intempestiva, Timosenko a fost deja premier intre februarie si septembrie 2005. Ea a fost demisa de seful statului pe fondul conflictelor din echipa de guvernare si a rivalitatilor personale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.