Presa franceza subliniaza ieri intentia presedintelui Nicolas Sarkozy de a deplasa atentia opiniei publice spre alte aspecte, dupa ce s-a lasat fotografiat cu fostul manechin Carla Bruni, la foarte putin timp dupa vizita controversata a lui Muammar Gaddafi, relateaza NewsIn.

"Cum isi afiseaza Sarkozy viata privata", scrie ziarul de mare tiraj Le Parisien, adaugand: "Se crede un star rock". "Campion al comunicarii, presedintele incearca sa faca uitate grijile mandatului", potrivit cotidianului, care noteaza ca liderul libian, aflat in vizita in Franta timp de cinci zile, saptamana trecuta, a monopolizat lumina reflectoarelor.

Sarkozy si-a afisat relatia cu Bruni lasandu-se fotografiat cu ea in acest weekend in parcul Eurodisney, din apropiere de Paris, la doua luni dupa divortul de Cecilia.

"Adesea Sarkozy variaza, nebun este cine are incredere in el", potrivit L'Humanite, apropiat Partidului Comunist, care aminteste ca Sarkozy a "promis, jurat: nu isi va mai etala niciodata viata privata".

Dar "are nevoie de o imagine glamour, trebuie sa faca lumea sa viseze", explica si cotidianul de provincie Le Courrier Picard. "Un fost top model, devenita cantareata de succes, vedeta internationala: putea sa viseze mai mult?", continua ziarul.
Potrivit La Republique du Centre, Sarkozy are nevoie "sa epateze, ca o necesitate un pic masochista de a 'viriliza' o functie incompatibila cu un celibat impus".

"Sa nu ne indoim, cunoscandu-l pe presedintele nostru, vor exista si alte Prime Doamne si vor fi toate frumoase si celebre", asigura Le Progres de Lyon.
Le Dauphine Libere afirma ca "dupa fata buhaita a unui dictator libian urmeaza, ca prin miracol, fata delicata a unei italience frumoase".

"Nicolas Sarkozy a sarit de la vizita controversata a lui Gaddafi la idila cu Carla Bruni asa cum sarise inainte de la nemultumirea in legatura cu reforma regimului special al pensiilor la divortul de Cecilia", potrivit ziarului Le Midi Libre.

"Neputand sa fie Mos Craciun pentru puterea de cumparare a francezilor, Nicolas Sarkozy le spune, de la Eurodisney, povesti cu printese fermecatoare. Ar trebui sa nu ne ia drept Mickey Mouse”, conchide publicatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.