Cel putin 120 din 360 de diplomati rusi, care se afla pe teritoriul Germaniei, practica actiuni de spionaj.

Potrivit BfV, Germania este principala tinta din Europa a spionajului rusesc. Diplomatii lucreaza sau colaboreaza cu Serviciul Federal de Securitate (FSB), cu Serviciul de Informatii Externe (SVR) si cu Serviciul de Informatii Militare (GRU). Printre ei se numara si cativa sefi de directii a caror activitate se concentreaza asupra parlamentarilor si politicienilor din partidele mari, relateaza Adevarul

Potrivit Gandul, la 16 ani de la prabusirea URSS, Moscova ar detine in Germania cea mai extinsa retea de spioni din Europa. Potrivit unor surse din BfV, agentii rusi au incercat sa racoleze inclusiv colaboratori apropiati de-ai deputatilor alesi in Bundestag sau cele 16 parlamente ale landurilor, dar si tineri functionari ai principalelor partide.

Conform cotidianului, Kremlinul ar fi interesat mai ales de informatii referitoare la tehnologii avansate si din industria de armament, in incercarea de a aduce puterea de razboi a noii Rusii la un nivel comparabil cu cel al fostei Uniuni Sovietice, informeaza Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.