Moscova a trimis primul transport de combustibil nuclear pentru reactorul de la Bushehr la a carui constructie contribuie, informeaza BBC.

„Livrarea combustibilului nuclear catre Iran se efectueaza strict in conformitate cu acordul interguvernamental ruso-iranian cu privire la constructia centralei de la Bushehr si cu normele impuse de Agentia Internationala pentru Energie Nucleara (AIEA)” comunica Rompres, citat de Gandul.

Programul nuclear iranian este o sursa importanta de frictiuni intre Rusia si SUA, care considera ca Iranul ar trebui sa puna capat definitiv acestui program.

Si Consiliul de Securitate al ONU a cerut Iranului in repetate randuri sa suspende activitatea de imbogatire a uraniului, si a impus sanctiuni limitate Teheranului atunci cand autoritatile nu s-au supus, pe motiv ca programul nuclear este unul civil.

Si Agentia pentru Energie Atomica a dat un raport in care afirma ca Iranul este acum mai deschis in privinta unor aspecte ale programului sau nuclear dar a subliniat ca raman inca intrebari fara raspuns si ca procedurile de imbogatire a uraniului nu au fost oprite in pofida insistentelor ONU, relateaza BBC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.