Patru dintre cele mai bogate regiuni ale tarii cer autonomia

Bolivia se confrunta cu o criza politica de proportii, pe fondul deciziei luate de patru dintre cele mai bogate regiuni ale tarii, Santa Cruz, Beni, Tarija si Pando, de a-si declara autonomia.

Reprezentanti ai celor patru zone, considerate "patria gazelor naturale", l-au acuzat pe presedintele bolivian Evo Morales ca a intrat ilegal in posesia puterii. Nemultumirea lor a fost declansata de intentia prezidentiala de a pune in aplicare reforme vizand nationalizarea resurselor naturale. in replica, Morales a calificat si el actiunile initiate de cele patru provincii drept "ilegale".

"Pretextul autonomiei serveste la divizarea tarii, dar noi nu vom permite nicio fragmentare a Boliviei", a avertizat Morales, intr-o declaratie in fata a mii de suporteri. seful statului a anuntat ca pentru garantarea "unitatii tarii" conteaza "pe sprijinul poporului si pe fortele armate".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.