Conferinta asupra schimbarii climei a convenit doar un calendar al negocierilor pentru elaborarea protocolului post-Kyoto.
Cele aproximativ 200 de tari participante la conferinta internationala din Bali dedicata schimbarilor de clima au decis demararea negocierilor pentru incheierea unui nou acord in domeniul combaterii schimbarilor climatice, care sa inlocuiasca Protocolul de la Kyoto, ce expira in 2012. Reuniunea de la Bali a adoptat sambata o „foaie de parcurs” pentru negocierile ce se vor desfasura pe parcursul a doi ani si la care vor participa si marii poluatori Statele Unite, China si India.

Totodata, s-a stabilit ca acordul ce va inlocui Protocolul de la Kyoto sa fie incheiat in 2009, la Copenhaga. Faptul ca noul acord va fi incheiat in 2009 va permite guvernelor sa ratifice documentul si va da incredere pietelor si investitorilor care doresc sa se reorienteze catre tehnologii nepoluante precum turbinele eoliene sau panourile solare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.