Conferinta internationala pentru mediu din Indonezia risca sa ramana fara rezultat.

Potrivit EVZ, delegatii prezenti la conferinta pentru mediu din Bali (Indonezia) s-au angajat ieri in negocieri-maraton, in speranta ca vor reusi sa depaseasca blocajele aparute, astfel incat reuniunea care se incheie astazi sa nu fie un esec.

Obiectivul principal al conferintei din Bali era de a pune la punct un calendar de negocieri care sa permita prelungirea dincolo de anul 2012 a Protocolului de la Kyoto, singurul instrument international care limiteaza emisiile de gaze cu efect de sera.

Germania ameninta ca va boico­ta summitul principalelor tari care emit gaze cu efect de sera ce urmeaza sa aiba loc in ia­nuarie in Statele Unite ale Americii, daca autoritatile ame­ricane continua sa refuze sa-si asume obiective clare de indeplinit in domeniul protectiei mediului, informeaza coti­dianul francez Le Figaro, citat de Gandul.

Reprezentantii americani prezenti la Bali isi apara insa pozitia, chiar cu riscul ca di­sen­siunile intre Uniunea Euro­peana si SUA sa pericliteze succesul conferintei. „Cei care sugereaza ca poti ajunge ca prin magie la un acord cu pri­vire la un procentaj clar chiar de la inceputul negocie­rilor, aceia blocheaza de fapt discu­tiile” a contraatacat James


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.