Ieri la Strasburg a fot semnata Carta Fundamentala a Drepturilor, proclamata la 7 decembrie 2000 la Nisa, de catre Parlamentul si Comisia Europene.

Caracterul solemn al momentului a fost umbrit de strigatele de protest si fluieraturile permanente ale membrilor Grupului Confederal al Stangii Unite Europene/Stanga Verde Nordica (GUE/NGL), care s-au manifestat zgomotos pe toata durata ceremoniei de semnare, informeaza Cronica Romana.

Potrivit Adevarul, contestatarii sunt ne­multumiti de faptul ca aprobarea noului Tratat constitutional si semnarea Cartei au fost facute exclusiv pe cale parlamentara, evitandu-se astfel consultarile nationale, prin referendum, care in 2005 au facut ca Franta si Olanda sa respinga Constitutia europeana.

incepand de astazi, dupa ce toti sefii de stat si de guverne reuniti la Lisabona vor semna noul Tratat constitutional, Carta Drepturilor va avea valoare juridica pentru toate statele membre UE, mai putin pentru Polonia si Marea Britanie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.