Sindicalistii au lasat Italia si Grecia fara mincare, benzina, transport si asistenta medicala.

44 de TIR-uri romanesti erau blocate ieri in Italia din cauza grevei care a paralizat tara. Dupa a treia zi de greve si proteste ale soferilor de camion din Peninsula, italienii incep sa se confrunte cu crize de benzina la statiile de alimentare si cozi imense acolo unde inca se mai gaseste combustibil, informeaza Cotidianul.

Potrivit EVZ, greva, organizata de soferi in semn de protest fata de cresterea preturilor la carburanti si conditiile precare de munca, a fost declarata ilegala de guvern. Ministerul Transporturilor a cerut soferilor ca pana marti, la miezul noptii, sa-si suspende greva si sa ridice barajele rutiere, insa protestatarii au ignorat ultimatumul.

Firma FIAT a fost nevoita sa-si intrerupa activitatea si sa trimita in somaj tehnic circa 17.000 de muncitori. Vaticanul a anuntat, la randul sau, ca isi rationalizeaza benzina, fiecare angajat avand dreptul sa se aprovizioneze cu o cantitate in valoare de maximum 20 de euro. in Sicilia au fost arestati trei grevisti, care au incercat sa blocheze mai multe autovehicule care nu participau la miscarea de protest, relateaza Adevarul

Potrivit Cotidianul, Italia nu este insa singura tara blocata de greve. In Grecia, zeci de mii de demonstranti au aglomerat centrul Atenei si al Salonicului, in cadrul unei greve generale, organizata in semn de protest fata de planurile guvernului de a reforma sistemul public de pensii. In centrul capitalei Greciei au izbucnit violente intre demonstranti si politie, dupa ce o masina a fost incendiata. Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene impotriva unui grup de 300-400 de tineri.

Posta, serviciul de electricitate, scolile, bancile, operatorul national de telecomunicatii au fost deopotriva afectate de protestul general. Pe durata acestuia, Grecia a fost deconectata de lume, dat fiind ca sindicatul jurnalistilor s-a alaturat si el grevei. De asemenea, cursele de avion Bucuresti-Atena sau Salonic au fost anulate, informeaza Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.