Generalul armatei libaneze Franois el-Hajj a fost ucis ieri intr-un atentat care s-a prdus la periferia Beirutului, era un apropiat al candidatului favorit la postul de presedinte al tarii, actualul sef al armatei, Michel Sleimane, informeaza NewsIn.

Explozia care s-a produs astazi dimineata la Baabda, o zona crestina din sud-estul capitalei libaneze, a avut loc la trecerea masinii generalului si a fost cauzata de un dispozitiv exploziv. Deflagratia, foarte puternica, s-a produs la o ora de varf, cu trafic rutier intens. In afara de palatul prezidential in cartierul Baabda se afla sediile a numeroase ambasade.

Cel putin alte patru persoane au fost ucise si sapte ranite, potrivit Crucii Rosii libaneze, precizeaza AFP.
Francois el-Hajj a fost seful operatiunilor de vara trecuta din timpul confruntarilor dintre armata libaneza si islamistii din Fatah al-Islam, aflati in tabara de refugiati palestinieni Nahr al-Bared. Generalul era unul dintre candidatii cu sanse pentru a prelua comanda armatei dupa ce actualul comandant, generalul Michel Suleimanis, va fi ales presedinte.

Explozia s-a produs in conditiile in care Libanul traverseaza o grava criza politica, ilustrata de incapacitatea partidelor de a ajunge la o intelegere pentru a alege un nou presedinte al tarii. Partidele din Liban s-au inteles in principiu ca Michel Suleimanis sa fie viitorul presedinte, insa nu au reusit sa se puna de acord asupra datei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.