"Fortareata" talibanilor, orasul Musa Qala, situat in sudul Afganistanului, a fost recucerit de catre fortele afgane impreuna cu cele ale NATO, potrivit declaratiei facute marti de un purtator de cuvant din cadrul Ministerului Apararii al Afganistanului.
Orasul din sudul Afganistanului se afla sub controlul islamistilor din februarie, iar la operatiunile de recucerire a orasului, declansate saptamana trecuta, au participat, pe langa fortele afgane, militari americani si britanici. La Musa Qala fortele britanice intentioneaza sa isi instaleze o baza, lasand apararea orasului in mainile fortelor afgane. Atacul decisiv a avut loc in timp ce premierul britanic Gordon Brown vizita trupele din Afganistan, in baza de la Camp Bastion. La o conferinta de presa impreuna cu presedintele afgan Hamid Karzai, Brown a evocat operatiunile de la Musa Qala, "un prim exemplu de cooperare de succes intre fortele afgane si NATO".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.