Adevarul informeaza ca, discutiile si negocierile s-au dovedit a fi un real succes pentru oamenii de afaceri francezi: au fost semnate contracte de vanzari de armament de peste 4,5 miliarde de euro, iar altele urmeaza a fi definitivate pana in iulie 2008. Printre altele, Libia achizitioneaza de la francezi 14 avioane Rafale, 35 de elicoptere Tigre, Fenec si EC-135, sase nave, blindate, radare, 21 de avioane Airbus. La fel, s-a semnat un "acord de cooperare" privind cumpararea mai multor reactoare nucleare destinate desalinizarii apei de mare.

Tot luni, Libia a incheiat un contract de furnizare a electricitatii cu compania franceza Areva, contract estimat la 300 de milioane de euro. De asemenea, Nicolas Sarkozy si Muammar Gaddafi au semnat un memorandum privind cooperarea in domeniul militar informeaza Cotidianul.

Muammar Gaddafi se afla la Paris pentru cinci zile in cadrul unei vizite care a stirnit vii controverse pe malurile Senei.Secretarul francez de stat, Rama Yade a spus ca Franta „nu e un pres pe care Gaddafi sa-si stearga miinile patate de singe in urma crimelor comise“.