Cel putin 47 de oameni au murit si mai multi au fost raniti in doua atacuri cu bomba in Alger, capitala Algeriei, informeaza BBC News.

Prima explozie a avut loc in zona Ben Aknoun, intr-un autobuz care transporta studenti in fata Curtii Supreme din cartierul Ben Aknoun, iar cealalta in cartierul Hydra, chiar in fata cladirii Natiunilor Unite.
Atentatele din Alger au fost comise cu doua masini capcana. Intr-una dintre ele se afla un kamikaze, a informat un ministru, potrivit AFP.

Ziaristii de la BBC se intreaba deja daca nu cumva cele doua atentate din Algeria au legatura cu miscari ale Al- Qaeda, facand legatura cu atacuri asemanatoare, ale unor islamisti africani, membrii ai miscarii.

Ceea ce ii ingrijoreaza pe expertii occidentali in legatura cu astfel de atentate in nordul Africii este posibilitatea ca islamistii radicali din zona sa inceapa sa isi desfasoare activitatile criminale la nivel international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.