Al Gore si Grupul interguvernamental de experti in schimbarea climatica (GIEC) au primit ieri Premiul Nobel pentru pace pentru ca au tras un semnal de alarma asupra consecintelor dramatice ale schimbarii climatice si au propus solutii pentru contracararea acestui fenomen.
"Noi, specia umana, ne confruntam cu o urgenta globala - o amenintare pentru supravietuirea rasei umane care creste chiar si in timp ce ne aflam aici", a spus Gore inainte de inmanarea premiului. Reusita luptei impotriva incalzirii globale "va fi influentata in mod decisiv de doua state care astazi nu fac destul: Statele Unite si China". Trebuie sa fie absolut clar ca aceste doua state principale emitatoare de dioxid de carbon, mai ales tara mea (SUA n.red.), trebuie sa faca gesturile cele mai indraznete, altfel vor fi judecate de istorie" pentru esecul lor, a declarat Gore, in cadrul aceluiasi discurs. "Cele doua tari ar trebui sa nu mai utilizeze comportamentul celeilalte drept scuza" pentru blocarea eforturilor internationale de reducere a gazelor cu efect de sera (GES), dintre care cel mai daunator este dioxidul de carbon (CO2), care intretin incalzirea globala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.