Cinci persoane, printre care presupusul agresor, au murit si alte sase au fost ranite duminica, in doua atacuri comise la interval de cateva ore in institutii religioase din Colorado, a anuntat politia americana, relateaza NewsIn.

Primul atac a fost comis la Arvada, suburbie a orasului Denver, sambata noapte. Un barbat inarmat a intrat, putin dupa miezul noptii, in birourile unui centru de formare a misionarilor si a deschis focul. "Patru persoane au fost ranite si transportate la spital, unde doua au murit", a declarat seful politiei locale, Don Wick. Agresorul, un barbat alb in varsta de circa 20 de ani, care purta o vesta neagra, a fugit.

Potrivit lui Wick, agresorul a cerut sa-si petreaca noaptea in locul respectiv, iar refuzul de a-l primi ar putea fi motivul atacului.

Dupa circa 12 ore, un alt atac a fost comis in parcarea unei bsierici envanghelice din Colorado Springs, la 120 kilometri sud de Arvada. Cel de-al doilea atac s-a soldat cu doi morti, printre care agresorul, si cu patru raniti, a declarat seful politiei locale, Richard Myers.

Potrivit lui Myers, agresorul a fost ucis de un agent de securitate al bisericii. Un prim bilant anunta cinci morti, printre care autorul atacului.

Noua drama s-a produs in apropierea bisericii New Life Church, o congregatie evanghelica care sustine ca are peste 10.000 de adepti si al carei sediu este in Colorado Springs. Potrivit pastorului, circa 7.000 de persoane se aflau in complexul respectiv in momentul atacului.

Wick a spus ca cele doua atacuri ar putea avea legatura. "Da, exista motive sa credem acest lucru", a declarat politistul, dar a refuzat sa dea detalii. Politistii nu cunosc motivul atacului si nici daca agresorul ar fi avut vreo legatura cu victimele care faceau parte din comunitatea religioasa.

Biserica din Colorado Springs a aparut pe prima pagina a ziarelor in 2006, cand fondatorul ei, Ted Haggard, a fost nevoit sa demisioneze dupa ce a recunoscut ca a comis acte sexuale indecente.

Haggard, considerat unul dintre cei mai puternici membri ai Bisericii Evanghelice din Statele Unite, care a contat mult in victoria lui George W. Bush in 2004, a fost acuzat de o prostituata ca a avut relatii sexuale cu ea timp de trei ani.

Cele doua atacuri au intervenit la patru zile dupa ce un tanar a deschis focul intr-un centru comercial din Omaha, ucigand opt persoane inainte de a se sinucide.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.