Presedintele libian se intalneste astazi cu omologul sau francez.

Muammar Gaddafi incepe astazi, dupa 34 de ani, o vizita de trei zile in Franta, in timpul careia se va intalni cu omologul sau francez, Nicolas Sarkozy, de doua ori: astazi si miercuri. Liderul de la Tripoli a socat intreaga lume cand a decis ca ambianta hotelului parizian unde sunt gazduiti sefii de stat nu este pe gustul sau, motiv pentru care si-a adus de acasa cortul beduin. Acesta va fi asezat in gradina hotelului Marigny din Paris.

Muammar Gaddafi se intalneste astazi la Elysse cu presedintele Nicolas Sarkozy, pe fondul unei relatii din ce in ce mai bune dintre Libia si Franta. Dupa 34 de ani, Gaddafi revine in Hexagon, motiv pentru Sarkozy de a se intalni de doua ori cu liderul libian, fapt extrem de rar la acest nivel. Cei doi presedinti vor semna contracte in valoare de peste trei miliarde de dolari.

"Vom cumpara avioane Airbus, un reactor nuclear si dorim totodata achizitionarea mai multor echipamente militare", a declarat Seif Gaddafi, fiul liderului libian, intr-un interviu acordat "Le Figaro". Semnarea acestor contracte a fost confirmata si de David Martinon, purtatorul de cuvant de la Elysee, care a recunoscut ca se vor semna mai multe contracte in domenii ca "energia, activitatea nucleara, agricultura si sanatatea".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.