Sir Michael Jackson, generalul britanic care a comandat forta NATO in Kosovo (KFOR), sustine ca situatia haotica din provincie risca sa provoace violente interetnice.
Sir Mike Jackson, fost sef al Statului Major al armatei terestre britanice, pensionat din august 2006, a condus fortele KFOR inca de la desfasurarea lor in Kosovo, in iunie 1999. Generalul e de parere ca fiecare parte trebuie sa "avanseze cu prudenta", deoarece terenul este minat. Ultimele negocieri dintre Serbia si reprezentantii majoritatii albaneze din provincie au esuat.

Autoritatile albaneze au precizat ca, in cazul unui esec al negocierilor la data-limita de 10 decembrie, provincia isi va proclama unilateral independenta, dupa consultari cu Statele Unite si tarile europene. "Albanezii din Kosovo vor independenta, iar Belgradul o refuza. Nu trebuie sa subestimam fragilitatea situatiei", a declarat generalul pentru "Sunday Telegraph".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.