Pe 21 decembrie, noua state UE adera la spatiul Schengen, care desfiinteaza controlul la frontiera intre semnatari.
Cetatenii a noua state europene vor experimenta in mai putin de doua saptamani disparitia ultimului vestigiu al Cortinei de Fier, dupa ce ministrii de interne din statele UE au adoptat saptamana trecuta decizia finala privind extinderea spatiului Schengen.

Zona de libera circulatie europeana va cunoaste, pe 21 decembrie, cea mai mare extindere din istoria sa, prin alaturarea a noua dintre cele zece state care au aderat la UE in 2004. Cetatenii din tarile baltice, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia si Malta, vor putea calatori incepand cu aceasta data prin aproape toata Uniunea Europeana, fara a mai avea nevoie de pasaport si fara a mai opri pentru a fi controlati la frontiere. Incepand cu 21 decembrie, controalele la punctele de frontiera terestre si maritime vor fi abolite, urmate, incepand cu martie 2008, de cele la punctele de trecere din aeroporturi.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.