Toate ceasurile din Venezuela au fost date cu 30 de minute in urma, in speranta ca schimbarea orei va creste eficienta locuitorilor.
Venezuela are, incepind de duminica, propriul ei fus orar. Autoritatile au decis sa schimbe definitiv ora tarii pentru a imbunatati performantele cetatenilor. Astfel, toate ceasurile din Venezuela au fost date cu 30 de minute in urma, iar oficialii spun ca modificarea este permanenta. Presedintele Hugo Chavez crede ca acest gest va creste eficienta in munca a locuitorilor si va ameliora rezultatele elevilor la invatatura. „Un rasarit mai timpuriu va aduce performante mai bune in toate domeniile, deoarece tot mai multi oameni se vor trezi pe lumina“, a spus el. In plus, copiii vor ajunge si ei la scoala dupa rasaritul soarelui, fapt ce ii va obosi mai putin. „Nu-mi pasa daca lumea ma crede nebun. Schimbarea fusului orar va fi implementata pina la capat“, a declarat Hugo Chavez. La rindul sau, ministrul tehnologiei si stiintei, Hector Nacarro, a laudat initiativa ca pe un lucru benefic. „Mi se pare o schimbare in bine. Astfel, putem sa profitam mai mult timp de lumina zilei“, a afirmat el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.