Politia l-a identificat pe tanarul Robert A. Hawkins ca fiind autorul atacului. Cercetarile ulterioare au relevat faptul ca Hawkins a lasat un bilet in care explica motivele atacului. In bilet, tanarul criminal a afirmat ca si-a iubit familia si prietenii dar ca s-a simtit un „nimic toata viata” iar in felul acesta spera ca va deveni „faimos”, informeaza CNN.

Atacul a avut loc ieri, in jurul orei locale 13:42, intr-un mall. Sapte oameni au fost gasiti morti de catre politistii sositi la fata locului. Alte doua victime, un barbat si o femeie au murit in timp ce au fost transportati la spital. Hawkins a murit din cauza unei rani pe care si-a provocat-o singur, a anuntat sergentul de politie Teresa Negron.

Oamenii ingroziti, care s-au aflat in incinta centrului comercial, au povestit presei ca au auzit mai bine de 25 de focuri de arma si ca li s-a parut o vesnicie pana in momentul in care politia a sosit la fata locului chiar daca, autoritatile au reusit sa ajunga in mai putin de sase minute.

Atacul a coincis cu ziua in care in orasul Omaha s-a aflat presedintele american, Bush care a tiunut un discur chiar cu cateva ore inaintea atacului. Seful Casei Albe deja parasise orasul in momentul cand s-a produs incidentul.