17 scriitori, printre care si citiva laureati ai Premiului Nobel, au cerut politicienilor de pe cele doua continente sa ia in discutie criza din Darfur.
Mai multi scriitori de vaza din intreaga lume i-au acuzat pe liderii europeni si pe cei africani de lasitate. Motivul? Politicienii nu au introdus conflictul din Darfur si criza din Zimbabwe pe agenda summitului Africa-UE, de la sfirsitul acestei saptamini. Artistii au trimis o scrisoare deschisa demnitarilor din Africa si de pe batrinul continent, in care le cer sa ia masuri pentru a pune capat problemelor umanitare din regiunea sudica a Sudanului. “La acest summit nu s-a rezervat nici macar un minut pentru negocieri pe marginea crizei din Darfur si a situatiei din Zimbabwe. Ce putem spune despre acest act de lasitate? Milioane de oameni se asteptau ca ambele subiecte sa se afle in fruntea listei de discutii”, se arata in document. Actul va fi publicat integral, in mai multe ziare internationale, chiar inaintea summitului Africa-UE.

Printre cei 17 scriitori semnatari ai epistolei se numara si citiva laureati ai Premiului Nobel, precum germanul Gunter Grass si sud-africana Nadine Gordimer. De asemenea, fostul presedinte ceh Vaclav Havel a luat parte la redactarea documentului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.