Protectia premierului israelian Ehud Olmert a fost sporita considerabil la cererea Shin Beth, serviciul de securitate interna. Biroul lui Olmert de la Parlament a fost echipat cu un blindaj care il apara de rachete antitanc si mitraliere grele, a anuntat astazi cotidianul Maariv, informeaza NewsIn.

Shin Beth a cerut si instalarea unor camere de supraveghere cu circuit inchis in Parlament si ca vizitatorii sa fie supusi unor verificari minutioase, afirma Maariv.

"Aceste dispozitii au fost adoptate in urma evolutiei recente a situatiei politice" din Israel, explica publicatia.
Israelienii si palestinienii au decis in timpul reuniunii internationale de la Annapolis sa relanseze discutiile pentru pace aflate intr-un punct mort de sapte ani, in vederea incheierii unui acord pentru crearea statului palestinian pana la sfarsitul anului 2008.

Acest obiectiv genereaza reactii ostile atat din partea extremei-drepte israeliene cat si a miscarii islamiste Hamas.

Masurile de protectie ale premierului Olmert sunt generate de precedentul asasinarii Primului-minstru Yitzhak Rabin, in noiembrie 1995 de un extremist evreu care se opunea primelor acorduri de pace israelo-palestiniene, semnate in septembrie 1993.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.