Scaunele cu rotile motorizate sau electrice sint supuse unei taxe de import de 300 de lire sterline.
Uniunea Europeana a decis ca aceste mijloace de transport destinate persoanelor cu handicap locomotor sint „obiecte de lux“ si a introdus o taxa pe masura. Astfel, scaunele motorizate sau electrice sint incluse in aceeasi categorie cu snowmobilele, jet ski-urile si masinile de curse. Statul cel mai grav afectat de aceasta hotarire este Marea Britanie, care e una dintre putinele tari comunitare ce importa scaune cu rotile. Franta, Germania si alte tari mari din UE isi produc singure astfel de articole. Londra le importa insa din SUA si din Extremul Orient. Motiv pentru care decizia Bruxelles-ului de a introduce o taxa de import atit de piperata a stirnit nemultumirea englezilor.

Jim Dooley, un reprezentant al Asociatiei persoanelor cu handicap locomotor, i-a trimis o scrisoare premierului Gordon Brown in care i-a cerut sa ia masuri pentru eliminarea taxei. „Aceasta suma este complet incorecta, iar pe multi oameni cele 300 de lire in plus ii fac sa se gindeasca de doua ori inainte de a cumpara un scaun cu rotile motorizat“, a afirmat el. In opinia lui Dooley, astfel de aparate nu ar trebui catalogate drept „articole de lux“, ci mai degraba o necesitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.