Inchisoarea-muzeu va fi deschisa publicului.

Un fost centru de detentie din Taipei, prin care au trecut peste 130.000 de disidenti, in timpul celor 38 de ani in care, in Taiwan, a fost instaurata legea martiala, se va deschide publicului pe 10 decembrie, sub forma unui parc dedicat respectarii drepturilor omului. Data nu este aleasa intamplator, aceasta fiind Ziua Mondiala a Drepturilor Omului.

Presedintele tai­wanez

Chen Shui-bian va oficia la 10 decembrie transformarea unui fost centru de detentie intr-un parc deschis publicului si care are ca tema respectarea drepturilor omului. Chen Shui-bian a redenumit luna trecuta Centrul de Detentie Militar Jigmey, Parcul Taiwanez al Drepturilor Omului Jigmey, decizie aplaudata de majoritatea populatiei, dar care nu ar fi avut poate loc fara sustinerea Partidului Democratic si Progresist.

Oficialii spera ca parcul sa devina un simbol al progresului national in problematica drepturilor omului.
Ideea transfor­marii parcului, dintr-un camin al ororilor, intr-un simbol al libertatii apartine vice­presedintelui Annette Lu, care a petrecut mai multi ani in aceasta inchisoare ca detinut politic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.