Presedintele francez Nicolas Sarkozy va sosi luni la Alger, intr-o vizita oficiala de trei zile cu importante perspective economice, dar intr-un climat "poluat" de insinuarile antisemite ale unui ministru algerian care a atribuit influentei unui "lobby evreiesc" accederea la putere a lui Nicolas Sarkozy, informeaza France Presse.
Dupa cum comenteaza AFP monitorizata de Rompres, declaratiile ministrului algerian al mujahedinilor, Mohammed-Cherif Abbas, lansate cu o saptamana inainte de sosirea sefului statului
francez la Alger, au provocat o aprinsa polemica.

"Cunoasteti originile presedintelui Frantei si stiti care sunt partidele care l-au adus la putere", scria Mohammed-Cherif Abbas intr-un articol publicat lunea trecuta in cotidianul algerian Al Khabar. In acest articol, ministrul algerian a apreciat ca influenta unui "lobby evreiesc" a fost determinanta pentru accederea la putere a lui Nicolas Sarkozy si a evocat "originile" evreiesti ale liderului de Palatul Elysee.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.