Un barbat in varsta de 24 de ani a murit ieri, in provincia Jiangsu din estul Chinei din cauza gripei aviare, ceea ce ridica numarul deceselor din aceasta tara provocate de virusul H5N1 la 17, transmite agentia China Noua, potrivit NewsIn.

Testele facute de centrele provinciale si de centrul national pentru controlul maladiilor au aratat ca victima era infectata cu H5N1, fapt confirmat der catre Ministerul Sanatatii din China.

Barbatul nu a intrat insa in contact cu pasari moarte, potrivit serviciilor sanitare ale provinciei Jiangsu, iar autoritatile veterinare au anuntat ca niciun focar de gripa aviara la pasari nu a fost semnalat in regiune.
In total, cel putin 26 de persoane au contractat virusul in China, iar 17 au decedat. Victima precedenta, un militar in varsta de 19 ani, a murit in luna iunie.

De la reaparitia sa in luna decembrie 2003 in Asia de Sud-Est, gripa aviara a provocat 206 morti, potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), care dateaza din 12 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.